tag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post5740308906016220288..comments2023-12-17T12:54:15.643+01:00Comments on JC:s Vintankar: 2011 Riesling Heimbourg Dom Zind HumbrechtVintankarhttp://www.blogger.com/profile/10107523837040569235noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-7639122483590545902015-02-19T22:13:00.690+01:002015-02-19T22:13:00.690+01:00Visst ja, det är lättare att rosta vitlöken i &quo...Visst ja, det är lättare att rosta vitlöken i "en del" olivolja i kastrull i några minuter istället för i ugnen. Lättare att övervaka och mindre risk för att löken glöms bort.<br /><br />Rätten är tänkt att se ut så här rakt uppifrån (sorry för kass bild, men iphone och skumt ljus är mer eller mindre ömsesidigt uteslutande): https://auzine.files.wordpress.com/2014/01/scallops.jpg<br /><br />/The WallAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-54557429695951374952015-02-19T19:07:57.762+01:002015-02-19T19:07:57.762+01:00Kan ha varit Biecher RieslingKan ha varit Biecher RieslingLeifhttps://www.blogger.com/profile/08957111590173870598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-88287587029814894852015-02-19T14:03:24.518+01:002015-02-19T14:03:24.518+01:00The Wall!
Stort tack. Detta ska provas!The Wall!<br />Stort tack. Detta ska provas!Vintankarhttps://www.blogger.com/profile/10107523837040569235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-66301995848923168462015-02-18T12:04:13.830+01:002015-02-18T12:04:13.830+01:00En gnutta kycklingfond samt ugnsrostad vitlök i pu...En gnutta kycklingfond samt ugnsrostad vitlök i purén gör susen. Det skadar heller inte att linda musslan med iberico bellota (inte på "stekytan") samt att vid servering ha på lite olja från vitlöksrostningen samt lite grovt hackad pistagemandel.<br />/The WallAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-15916362781330513782015-02-17T22:55:44.000+01:002015-02-17T22:55:44.000+01:00Visst har du rätt i att det finns en sötma och då ...Visst har du rätt i att det finns en sötma och då framför allt i eftersmaken. Matvalet blir då ännu mer väsentligt. Ditt förslag låter riktigt gott och måste provas.<br />Tack för din kommentar!Vintankarhttps://www.blogger.com/profile/10107523837040569235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-8549632265661479232015-02-17T19:14:45.460+01:002015-02-17T19:14:45.460+01:00Ja det gör den. Återkommer med det.Ja det gör den. Återkommer med det.Leifhttps://www.blogger.com/profile/08957111590173870598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-7297099259286519662015-02-17T17:05:38.125+01:002015-02-17T17:05:38.125+01:00Tycker att Heimbourg har lite för mycket sötma i s...Tycker att Heimbourg har lite för mycket sötma i sig för att fungera som "vanlig" Riesling (dvs tysk eller österrikisk). Dock fungerar den utmärkt till halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré.<br />/The WallAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-10411059599797776982015-02-16T20:50:35.807+01:002015-02-16T20:50:35.807+01:00Vilken vad det du drack? Finns den på Bolaget?
Vilken vad det du drack? Finns den på Bolaget?<br />Vintankarhttps://www.blogger.com/profile/10107523837040569235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5247366164408076758.post-18057176610886056382015-02-16T19:25:12.127+01:002015-02-16T19:25:12.127+01:00Türkheim är en fin liten stad och vi drack en Ries...Türkheim är en fin liten stad och vi drack en Riesling från Alsace i helgen som gick. gottLeifhttps://www.blogger.com/profile/08957111590173870598noreply@blogger.com