måndag 16 december 2013

Linnea Art Restaurant. Vilken matupplevelse!!

I lördags var det dags för vårt årliga restaurangbesök med herrskapet D. Vi valde i år att förlägga detta på Linnea Art Restaurant på Södra Vägen i Gbg.
Den avdelningen vi satt i var utsmyckad med glaskonst av Ulrica Hydman-Vallien.

Vi öppnade med ett glas champagne från André Jacquart. Det blev deras Blanc de Blancs Brut Experience

Torrt och friskt. En trevlig syra som inte dominerar alltför mycket, utan får det att vattnas i munnen. Vi känner en fin blandning av gröna äpplen, lite citrus, en del päron och renklingande mineraler.
I den medellånga eftersmaken tillkommer lite trevliga toner av nybakat bröd.

Vi väljer deras koncept "Fine Dining" med en sexrätters avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket.

I väntan på den första rätten kommer det in tre små aptitretare bl a "korv med mos" i det här fallet lite rotselleripuré och korv på anklever.Vi bjuds på en smakresa som imponerar djupt på oss.
Många smaker, genomtänkta, välbalanserade och tillagade på ett sätt som gör att vi reservationslöst ställer oss upp och gör vågen.
Två av rätterna sticker ut som bland det bästa vi smakat.

1. "Råbiff" bestod av lövtunna skivor kalvinnanlår på pocherat ägg, dillkräm och löjrom. Oj,oj,oj!!

2.Desserten "Björnbär". Smörkräm i botten, björnbärssorbet, fluffigt mjölkskum och lite rostade pistagenötter.

Ostarna bestod av tre varianter från Jürss Mejeri, 
där deras Sörmlands ädel var helt enastående. Vill du läsa mer om mejeriet klickar du här.Nedan följer lite bilder på viner vi drack, dessvärre blev bildkvaliteten inte så bra.


Till pilrimsmusslan


Till piggvaren som vi valde istället för torsk.
Detta drack vi till Oxkinden
Till ost nr 1. En mjuk och krämig vitmögelost
Till ost nr 2. En läcker hårdost
Till ost nr 3: Sörmlands ädel.
Detta drack vi till Björnbärdesserten
Matupplevelsen är total. Vi ger den 5+ i betyg. Är du käre läsare i Göteborg, så är det här restaurangen att besöka. Vi betalade 995 kr per person för den här sexrättersmenyn. Ja egentligen blir det nog 10 rätter om vi inkluderar de små läckra aptitretarna som dök upp emellan varven.
Vinpaketet kostade 895 kr och inkluderade en öl (ale) till "råbiffen". Vinerna var valda med omsorg och passade naturligtvis perfekt till maten, men det var väl inget av vinerna, förutom de till ostarna, som vi imponerades direkt av. Känslan av att att välja vinpaket är att man nog egentligen betalar lite väl mycket för vinerna. Nu kollade jag inte deras vinlista, men jag är ganska säker att de viner vi kunde valt för 3 600 kr nog kunde givit oss mer vin för pengarna.

2 kommentarer:

 1. Vi var på linnea och åt i fredags. väldigt god mat men vinerna kändes som standardviner trots att vi tog det dyrare paketet. 2 Alsace och en barbera och efterrätten blev det en eiswein som var väldigt god..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då verkar vi ha samma uppfattning.
   Funderade just på vad det exklusiva vinpaketet innehöll. Tack för den infon.

   Radera