Dottern hade ansvaret för en av måltiderna under ledigheterna. Det blev en tomatsallad med fårost på en auberginebädd. Hon adderade lite quinoa för att göra det hela lite matigare. En påminnelse om sommaren och inte minst en påminnelse för hela familjen om våra veckolånga höstsemestrar i den grekiska övärlden när barnen var små.
Så klart måste vi dricka något grekiskt till detta!!
2017 köpte jag 12 olika viner från Oinofilia. Det resulterade så klart i ett antal blogginlägg som du kan läsa här.
Tatsis Winery hittar vi i Goumenissa, Makedonien, Grekland. Det är ett familjeföretag där pappa Christos och sönerna Periclis och Stergios driver verksamheten. Det hela tog dock sin början då Christos farfar förvärvade egendomen och började producera vin. 1998 började dom med ekologisk odling för att 2002 helt gå över till odling enligt biodynamiska principer. Idag omfattar egendom 14 ha vingårdar. I huvudsak odlar dom de inhemska röda druvorna Xinomavro och Negoska, men även Roditis, Alepou, Malagousia, samt de röda internationella druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot och Cinsault.
Ett vin gjort på den inhemska druvan Roditis, som är en rosafärgad druva som ger ett "vitt vin", men pressas den och får tillbringa en längre tid med skalen så blir vinet mer orangefärgat. Det är precis detta som Tatsis gjort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar