Lamm och Chateauneuf-du-Pape är en kombination som vi verkligen gillar. Igår grillade vi lamm-entrecôter, klyftade några amandine-potatisar och drack lite rödvin. Så klart blev det en Ch9dP. Den här gången från Mas de Boislauzon och deras "Tradition" från 2012.
Jag minns när Quet årgång 2007 fick 100p av Parker 2009 eller möjligen 2010. Vinsverige och inte minst i bloggosfären vart det en hel del uppståndelse. Ja jisses vilka skriverier. Vinet fanns på SB och kostade strax under 400 kr. Bristly Wine (Gabriel Enning) importerade. Jag hann rycka ett par flaskor. Den sista drack jag 2020 och vad jag tyckte kan kan du läsa här.
Mas de Boislauzon och deras flaggskepp "Tradition" har ofta varit en gäst hos oss. Jag har tidigare skrivit om dessa årgångar 2007, 2009, 2010 och 2012.
Den här vingården drivs av syskonen Chaussy och är belägen i den norra delen av appellationen. Dom förfogar över 11,5 ha vinmark i själva Chateauneuf-du-Pape spridda på 15 olika fält och 20 ha i Cote du Rhone Villages. Sedan 2012 är vingården certifierad som "agriculture biologique".Dom gör en vit Ch9dP och fyra röda Ch9dP-viner.
1. Deras flagskepp har namnet Tradition och den har jag druckit och skrivit om årgångarna: 2007, 2009, 2010 och 2012.
2 Famille Chaussy från några fält allra längst norrut i appellationen.
3 Cuvée Tintot en Mourvèdre dominerad variant
4 Quet Det här vinet är gjort på druvorna Grenache 85%, Mourvèdre 10% och Syrah 5%. Vinet har fått jäsa i cementtankar för att sedan få ligga till sig i 12 månader på foudres och cementtankar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar