onsdag 1 april 2015

2007 Recioto della Valpolicella, Le Bertarole

Lördagens efterrätt var en läcker kaka av choklad. Vår egna Monica är en verklig dessertmästare!!
En dessert som gjord för en Recioto.
Producenten Le Bertarole har vi besökt ett par gånger. Ägarsonen Marco är alltid lika entusiastisk och detta smittar av sig på besökarna. Deras vingård ligger i utkanten av Fumane.
Vi drack i höstas deras amarone från 2007 och vad vi tyckte om den hittar du här. Nu är det deras Recioto från 2007 vi ska avnjuta.
Vinet är gjort på 50% Corvina, 20% Corvinone, 20% Rondinella och 5% vardera av Croatina och Dindarella. Druvorna har torkats runt tre månader. Vinet har legat på ståltankar i 14-15 månader.
En god och bra Recioto utan att tillhöra de allra bästa.
Här finns en fin doft av mörka körsbär, lite torkade fikon, aningens russin och kakao.

Smaken är naturligtvis söt, men det finns en syra som skapar en friskhet, så att det aldrig blir kladdigt eller sockersött.
Precis som i doften är det de söta, mörka körsbären, den torkade frukten (fikon,russin) och den mörka chokladen som är mest framträdande.

Inte minst den riktigt långa eftersmaken tilltalar mig.

Betyg 4-

2 kommentarer:

  1. Kan inte hålla med.
    Köpte ett större antal flaskor försommaren 2012.
    Öppnade den första September 2012 och insåg att det var alldeles för tidigt då den var helt smaklös.
    I går ca 3år efter inköp blev det samma resultat . Vinet är helt smaklöst.
    Kunde lika gärna varit vatten.
    Otroligt besviken samling vid matbordet fick dock avsluta med
    Ca Bianca från Begali istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mats!
      Beklagar verkligen. Mina 2007:or privatimporterade jag 2011 och dom har varit riktigt hyggliga.
      Har du köpt dom i Sverige så hör av dig till importören.
      Det är alltid lika tråkigt att råka utför det som du gjort.

      Radera