Från och med augusti 2015 ingår dom i familjeföretaget Bosio Family Estate.
Chardonnaydruvorna har vuxit på vingårdar utanför byarna Barbaresco och Treiso.
Druvorna pressas och musten får ligga i 36 timmar med skalkontakt vid en låg temperatur.. Jäsningen äger rum under 20 dagar på ståltankar (70%) och nya ekfat s k Tonneaux (30%). Vinet får sedan ligga i 6 månader på sin jäst innan det filtreras och buteljeras.
Färgen har en halmgul ton med några stråk av en skirig grönska ut mot glaskanten.
I doften kan vi känna grön/gula äpplen, några gula stenfrukter, en liten finstämd ton av citrus, en nyans av våt grusgång och en viss floral ton. På det hela en inbjudande och trevlig doft.
I munnen tar vinet för sig mer än vad det gjorde i doften. Det ger en frisk och ganska ungdomligt intryck.
Kanske inget stort vin för den fina middagen, mer ett användbart vin till den vardagliga maten vare sig det handlar om fisk- eller kycklingrätter.
Det finns en trevlig fruktig framtoning som vi gillar:gula äpplen, aprikos, gula plommon, någon ton av ananas och lite citrus. En viss mineralitet som drar mot våta stenar noteras liksom en försiktig ton av rostade fat.
Betyg 3++
Vinet finns i beställningssortimentet och kostar 267 kr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar