söndag 10 april 2011

Helgäventyr

I helgen ställde vi kosan söderut. Vi åkte till Louisiana i Danmark med de goda vännerna O och R.
Det visades en Picasso utställning "Fred och Frihed". Fantastisk. Käre läsare, har du möjlighet så och se den. Sista dag är 29/5.
Dessutom visades i Louisiana en I-pad målare. Ja just det, han framställde sina konstverk genom ett målningsprogram i paddan (I-pad). David Hockney var konstnären. Fascinerande!

På kvällen återvände vi till Sverige och övernattade i Skummeslöv. Vi bjöds på en fantastisk middag.
Ankbröst ( mycket delikat tillrett av R) med en fantastisk sallad som tillbehör.
But first things first.
Inledningsvis lite underbar plockmat med  champagne.
Lancelot från byn Cramant i Cotes de Blancs.  En cuvée som går under namnet Marie Lancelot bjöds det på och årgången var 2004. Näsan möts av en frisk doft av äpple, lit nötighet. I gommen blir det en fin balans mellan syran och de friska äppletonerna. Verkligen gott!
Betyg 4-

Till ankan bjöds vi på en Bourgogne. Pommard-Epenots Premier Cru "Clos des Citeaux" av årgången 1999. Producent är Jean Monnier. Färgen är lite ljusare röd. Inget av rödbrun ton vid glaskanten trots sin ålder. Doften är friska, röda bär med lite ört och peppar i bakgrunden.
Smaken är ljuvlig. Packad av röda bär såsom hallon,jordgubbar men också med lite fin syra från röda vinbär. Örter och lite pepprighet tonar fram i eftersmaken. visst finns här lite tanniner med de är mjuka och behagliga. Ett underbart vin till ankan.
Betyg 4+.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar