fredag 13 juni 2014

Pensionärsmåndag och Barolo

Vintankar har sedan två år tillbaks infört pensionärsdagar på måndagar och fredagar. Det betyder helt enkelt att arbetsveckan har reducerats till en tredagarsvecka. Den gångna måndagen inleddes, på numera sedvanligt bruk, med en ordentlig genomgång av familjens tre morgontidningar. En stund framför datorn. Fysarbete i grönsakslandet.Vid lunchtid började det suga i Barolotarmen. Under eftermiddagens gräsklippning kretsade hjärnaktiviteten mest kring vilken Barolo jag skulle plocka upp ur källaren. Något inte allt för tungt eller tanninstint. Något lite enklare och vardagligt, det är ju trots allt måndag. Vi fastnade för detta!

2007 Cerrati "Vigna Cucco", Cascina Cucco
Vi har tidigare skrivit om våra intryck om Cascina Cuccos Cerrati av årgång 2005årgång 2006 och årgång 2008. Nu alltså dags för 2007 men i version "Vigna Cucco".

Det kan sägas med en gång att det här var precis vad vi gick och längtade efter. Vardagsbarolo med en finstämd frukt, kanske av ett något mörkare slag än vad årgångarna ovan levererade. Körsbär, hallon, lite torkad frukt och en liten violpastill. Så känns inledningen. Trevlig syra och med finkorniga, rätt avslipade tanniner. Hyggligt lång eftersmak med lite örter, en mentholkänsla och mera frukt.

Förbaskat gott.
Otroligt med en barolo av det här snittet för 174 MUK hos Carlo Merolli.

Betyg 4
l


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar