söndag 11 juni 2017

Magò Brut Rosé 2014

När det kommer till mousserande viner är det inget som slår champagne, när Vintankar får ha ett ord med i laget. Det hindrar oss inte från att dricka och njuta av andra mousserande drycker. En favorit i roséklassen är Magò från Massimago. Det har nu gått två år sedan vi besökte dom tillsammans med  Clubamarone.  Alla som besökt Massimago har nog blivit lika charmade av ägarinnan Camilla Rossi Chauvenet som vi blev. Du kan läsa om vårt besök här.

Magò är ett mousserande vin gjort på druvan Corvina. På baksidesetiketten står det att även druvorna Rondinella och Molinara ingår, men minns jag rätt ska det vara Corvina till 100%.
Camilla gör runt 4 000 flaskor av Magò

Färgen har en blek rosaaktig nyans.

I doften finns en tydlig ton av jordgubbar och smultron. Vi noterar även lite daggvåt grusgång, citrus och nektariner.

I munnen är det friskt nästan lite svalkande och törstsläckande. Mycket gott med ett väldigt tydligt inslag av jordgubbar och smultron, precis som i doften, men nu förstärkt med några hallon. Efter de röda bären kommer det så småningom även en del gula stenfrukter som aprikoser, nektariner, plommon och persika. Här finns en stor och finstämd syra. En ton av mineraler smyger sig fram, som för oss känns som krita och sten. Eftersmaken något längre än medel och där får vi en liten läcker bitter ton av blodgrape och krossade körsbärskärnor.


Ja, som ni har förstått så gillar vi verkligen Magò. Det är tveksamt om vi smakat något bättre rosébubbel som inte varit en champagne.

Betyg 4

På "Bolaget" är det årgång 2016 som gäller till priset 230 kr. Från och med årgång 2016 är Massimago ekologiskt certifierade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar