1965 köpte Renato Ratti vingården Marcenasco i kommunen La Morra sydväst om staden Albe. Idag är det sonen Pietro som driver verksamheten. Marcenasco var deras första Barolo. Dom gör ytterligare två vingårdsbetecknade Barolo, en Dolcetto, två Barbera, en Langhe Nebbiolo, ett
vitt vin samt ett rött vin gjort på en mix av Barbera, Cabernet S och Merlot.
Vinet har lagrats i två år på en kombination av ekfat om 2 500 liter och 5 000 liter.
Vi möts av en trevlig och lite småkomplex doft, där röda bär tillsammans med torkade rosor, lite julkryddor, höstskog och svamp dominerar.
I munnen känns den generösa frukten bestående av röda bär (hallon, jordgubbar, körsbär) ganska så omedelbart. Det finns också ett litet mörkare drag av blåa plommon och svarta vinbär. Örter, kryddor och steniga mineraler förstärker de komplexa smakintrycken. I eftersmaken tillkommer rosor, viollakrits, nypon, lite choklad och höstsvamp. Frukten får nästan en liten sötaktig touch. Syran och tanninerna samverkar för att ge vinet både karaktär och ryggrad, vilket gör det här vinet perfekt till vår vildsvinsgryta.
Betyg 4
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar