lördag 5 maj 2012

2002 Millésime, Legras & Haas

2002 Millésime, Legraas & Haas.
Den här producenten håller till i Chouilly, en av Grand Cru byarna. Vill du veta mer om producenten så klickar du här. Vi köpte våra flaskor på SB för 325 kr på hösten 2009.
Det här bubblet är till 100% gjort på Chardonnay.Detta känns som en helt drickfärdig champagne från 2002. Möjligen kan det finnas lite mer att krama ut, men inte så mycket. Det behövs inte heller för det här är riktigt gott. Dryga 300 kr för en så här bra champagne är ett fynd, om nu viner över 300 kr kan vara fynd, men jäkligt gott det är det.

En läcker doft av lite bröd och knäck når våra luktcensorer omgående. De kompletteras strax därpå av gula, fullmogna sommaräpplen (Transparente blanche) och en frisk dusch av citrus. Doftintrycket kompletteras av lite musselskal.
Gommen fylls av en komplex sammansatt smak, där fina, friska citrusfrukter först tar plats.
Den friska syran har sin utgångspunkt i citrusen och som efterhand kompletteras av Transparente blanch äpplen. Lite rostat bröd och mandlar  öser på komplexiteten. Mer frukttoner i form av gula plommon och någon exotisk variant. Eftersmaken är klart läcker. Fruktig, mineralaktig (musselskal) och alldeles i slutet dyker en liten, liten bitterhet upp i form av blodgrape.

Det här är en champagnestil som verligengår hem hos oss.

Betyg 4


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar