Sonen hade kommit upp från Ängelholm. Han fixade fredagkvällens måltid.
Baja Fish Taco.
Kummelfiléer med pankopanering.
Coleslaw (rödkål, lime,dijonsenap, aioli, cremefraiche)
Salsa(mango,koriander, rödlök,lime, salt, habanerochili)
Gott är bara förnamnet!
Mitt bidrag blev att gå ner i källaren och hämta lite dryck. Det blev en roséchampagne.
Legras & Haas
De håller till i Grand Cru byn Chouilly. Familjen har varit odlare i mer än 200 år, men det är först på senare år, som de byggt upp varumärket Legras & Haas. De förfogar över 14 ha i Chouilly samt även en liten vingård i Ay.
Den här champagnen är gjord på 50% chardonnay, 25% pinot noir och 25% pinot meunier.
Det doftar av röda bär (smultron och jordgubbar), lite citrus och bröd eller snarare mariekex. Vi känner också en svag ton av mandlar och aningens honung.
I munnen får vi ett torrt och lättdrucket vin. Tonerna av smultron och jordgubbar går även igen i smaken, men det tillkommer aningens hallon. Citrustonen går åt blodapelsinhållet. Här finns också lite nyanser av kex, mandlar och en fruktighet som jag inte kan sätta namnet på. Syran är pigg och fräsch utan att irritera gommen alltför mycket.
Gott är det innan maten och det funkade faktiskt till vår mat.
Det var underligt hur fort det gick innan flaskan var tom??
Betyg 4
Vi har köpt vår flaska via Franska Vinlistan och betalade då 248 kr, dock fanns den bara i en sexpack. På SB kan den köpas styckevis för 295 kr. Vilket som, så är det ett bra pris för en bra champagne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar