Detta är ett av mina favorit viner. Jag har skrivit om årgång 2005 här och om årgång 2008 här.
Den här gången är det årgång 2004 som får visa vad den går för.
Druvor: Corvina Veronese 75% Rondinella 20% och Molinara 5% .
Vi har alltså ett vin från Vivianis, som ligger i Negrar området. Mer en Valpolicella Superiore än en Ripasso i sin stil, men som knyckt lite inspiration från Ripassotillverkningen.
Vi har ett vin som har såväl kraft som elegans. Ett vin som tål många års lagring.
Campo Morar 2004. Viviani.
Färgen är mörkröd.
Vi sniffar i glaset och finner dofter där framförallt körsbären dominerar, men även en stark björnbärston, kanske lite hallon nyanser längst där bak. Vi kan också ana oss till lite svaga moccatoner.
I gommen stöter vi på ett litet kraftpaket. Vi känner körsbär, hallon, björnbär och en dutt jordgubb.
Det finns en liten örtighet kombinerad med någon chokladton. En viss syra som gör att vinet känns friskt och så lite tanniner(mjuka och lena). Eftersmaken är en enda lång bärkompott, som toppas av lite örter och lakrits.På måndag provade vi vinet till en tallrik av parmaskinka, mozzarella, tomat och basilika samt lite pasta och så massor av hyvlad parmesan.
På tisdag var det rödbetor och chevre.
Vinet funkade bra till båda dessa rätter.
Betyg 4+.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar