Sommaren fortsätter. Lata dagar, lite läsning i vilstolen, Sommar med Mannerström och så ett bad i havet.
Livet ter sig från sin bästa sida.
Kvällens middag blev grillade makrillar kryddade med kapris, dill och dijonsenap. Färskpotatis.
Vi öppnade en flaska Soave. Den här kommer från Roccolo Grassi, som är mer känd för att vara en framgångsrik Amarone producent. I samband med vår Valpolicellaresa i våras gjorde vi ett besök där och du kan läsa om detta här. Årgång 2007 köpte vi när vi besökte gården på hösten 2009.
La Broia, Soave 2007.
Vinet är gjort på 100% Garganega.
Det här är inget vin för lagring utan det ska drickas ungt. Nu är det 2009 som gäller, men vi har en flaska av årgång 2007 kvar. Passar bra en varm sommarkväll. Det kan sägas redan nu att vinet var bättre utan mat. Ett perfekt vin att sitta och smutta på en ljummen sommarkväll. Den grillade makrillen krävde nog egentligen ett kraftigare och smakrikare vin.
Färgen är ljust halmgul
I doften känner vi lite blommor, en liten trevlig kryddighet och så på slutet mineraler eller snarare våta stenar.
Smaken är frisk, en pigg citruston, en svag blommighet och lite mineraler. Syran är fortfarande frisk. Ett ganska lätt vin. Mera prat- än matvin.
Betyg 3+
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar