onsdag 15 februari 2012

Hummer och Champagne

Sakta men säkert har hela familjen hämtat sig efter förra veckans influensainferno. Den hummer med tillhörande champagne som vi brukar avnjuta på vår bröllopsdag flyttade vi fram till idag dvs Alla Hjärtans Dag.
Sonen har fått arbete som sjukgymnast i Ängelholm och fram till dess (20/2) bor han hemma, så vi fick plocka fram en hummer till honom också. Det är svårt att få arbete och nästan lika svårt att finna ett boende, men imorgon ska han till Ängelholm för att träffa värdinnan som han förhoppningsvis får hyra ett rum ut av. Tack för tipset Ingvar(Billigt Vin).

Ur källaren plockade vi fram en skumpa av det lite enklare slaget, men vi har haft goda erfarenheter av just den här skumpan under årens gång.

André Clouet Brut Grande Réserve
Producent är André Clouet. Han håller till runt Grand Cru-byn Bouzy. Detta är en NV (Non Vintage) dvs en icke årgångschampagne. Den är till 100% gjord på druvan Pinot Noir.
Bubblet har en medeldjup, gyllengul färgton. Det strömmar bubblor som är medelstora upp från glasbotten och bildar ett litet skum på ytan.
Det är ingen stor doft. Den har tydliga brödanslag, med trevliga nötter och mineraler. Vi spårar också lite vinteräpplen och gula plommon.
När vi smakar på det är det en friskhet och torrhet som vi först möter. Det första strama intrycket lättas upp och efterhand ansluter vinteräpplen, lite nötter, rostat bröd och mineraler. En liten citruston och päroncider finns där någonstans. Eftersmaken hänger i ett tag och där på slutet dyker lite grapefrukt upp. En ganska trevlig moussekänsla fylls gommen av.
Ett trevligt bubbel för 259 kr på SB. Inte så komplicerat och elegant utan bara enkelt och trevligt.
Våra humrar var nog värda en mer elegant champagne än denna.
Betyg 3+.Utseende: Medeldjupt, gyllene grågult, tungt. Knappt medelstora bubblor. [1.4]


litet: En ljuvlig champagne, men tyvärr utan årgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar