lördag 11 februari 2012

Cabernet Sauvignon IGT 2007, Marion

Äntligen helg! Lagom till fredagen verkar influensasvängen ha lämnat familjen. Åtminstone är vi feberfria. Det är bara hostattackerna som kommer körvisa.

Vi gjorde det enkelt och åt lite tacos. Krafterna var inte helt återställda för mer avancerad matlagning.
Vi drack ett vin från Valpolicella, men inget traditionellt sådant. Vi hade en udda flaska liggandes i källaren efter vårens resa.

Cabernet Sauvignon IGT, 2007. Marion
Vi besökte Marion, som håller till i de östra delarna av Valpolicella, vid vårens resa med Clubamarone.
Våra intryck har vi skrivit om här.
Vinet är gjort på 100% Cabernet Sauvignon. En del av skörden läggs för torkning i 30-40 dagar och en annan del får hänga kvar på vinstocken och når därmed en supermognad. De båda vindelarna blandas inte förrän efter 30 månader. Under tiden ligger de på fat av slovensk ek.


Vinet har en intensiv rubinröd färgton. Vi ser lite violetta stråk mot glasets kant.
 Genom våra lätt tilltäppta luktorgan kan vi trots allt spåra dofter av skogsbär, svarta vinbär och en del örter. En viss jordighet finns där också.
I gommen känns hallon och svarta vinbär i första hand, men under bären ligger ett lager av örter och kryddor. Vi känner också en tydlig liten fatig ton. Sommarvärmen strålar mot oss. Tanninerna är tydliga, men också väldigt avrundade. Eftersmaken är medellång och fylld av bär och örter. Alldeles i slutet ansluter lite toner av lakrits. Syrorna ger vinet en bra ryggrad. De är såväl fruktiga som pigga.

Vi minns att vi gillade det här vinet då vi testade det hos Marions i våras. Lite av samma upplevelse igen. Vi beklagar att vi var lite snåla och bara tog med oss en ströflaska hem. Vi hade gärna följt det under några år.
Betyg 4-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar