Den gångna helgen hade vi båda barnen hemma samtidigt, vilket numera inte hör till vanligheterna.
När dom väl är hemma så blir det inte alltid så mycket umgänge med föräldrarna. Vänner ska besökas mm.
Lördagskvällen fick vi den här gången till med en gemensam familjemiddag. Vi hade inhandlat marulk hos fiskbilen i Frillesås och plockat fram grillen. Det finns nog ingen fisk som får en sån läcker smak som grillad marulk.
Ur källaren plockade vi upp en champagne.
Bruno Paillard Première Cuvée
Druvblandningen är 45% Pinot Noir, 33% Chardonnay och 22% Pinot Meunier.
Vi drack den här för två år sedan. Syran var då lite krävande och vi var inte särskilt imponerade.
Men oj vad det hänt saker på två år. Det här är ju rent ut av skitgott.
Det startar precis som för två år sedan med att doften är svag, direkt efter det vi hällt upp i våra glas. Knappt 10 minuter senare börjar det strömma dofter som får oss på gott humör. Friska röda äpplen, citrus som drar mot blodapelsin och en brödighet som för tankarna till Mariekex. Några minuter senare kommer även lite mandlar, snäckskal och en knapp märkbar touch av rökta charkuterier (jo faktiskt).
Visst är syran fortfarande livlig och skapar friskhet och fräschet. Något som vi idag tillfullo upplever som positivt. Inte alls som för två år sedan då vi störde oss på den och att den då attackerade våra slemhinnor i gommen på ett krävande sätt. Vi känner citrusen som en blandning av blodapelsin och blodgrape. Äppelsmaken är av de röda slaget med en frisk syrlighet som samtidigt ger några stänk av sötma. Så gott!!
Eftersmaken är hyggligt lång och här får vi mineraler, lite tropisk frukt och rostat bröd.
Två år i källaren har verkligen lyft det här vinet till nya nivåer.
Vi kan återigen konstatera att champagne är gott!!
Båda våra barn nickar belåtet och tar tacksamt emot påfyllning.
Vi köpte den här champagnen någon gång under 2010. Det är först nu efter tre år i källaren som den blommar ut för fullt. Vi har en flaska kvar, så en påfyllning känns självklar.
Betyg 4
Jag kan bara hålla med om att det var "skitgott" :)
SvaraRadera