onsdag 28 augusti 2013
Skördetid
Under förra veckoslutet tog vi upp årets lök. Nu ska de bara soltorka ordentligt.
Vi lagade till en tomat och paprikasoppa till kvällen. Löken från ovanstående vägg. Tomaterna samt paprikan kommer från vårt egna lilla växthus.
Gul lök, röd chili, paprika, tomater, vitlök och olivolja rostades i ugnen i ca en halvtimma. Allt lades sedan i en kastrull med 0,5 l buljong och lite kryddor. Detta fick sjuda i fem minuter, passerades och kokade upp nytt med 2 dl grädde.
Vi öppnade en flaska vitt vin.
Ariddu
Du som vill läsa om producenten och deras sympatiska inställning kan göra detta på deras hemsida.
Producent är kooperativet Valdibella på Sicilien. Vi skrev för ett tag sedan om producenten och deras vita vin Isolano Catarratto Extra Lucido, IGT, som du kan läsa om här.
Nu dags för ett annat vitt vin, den här gången gjort på den sicilianska druvan Grillo. Druvorna har växt på odlingar som ligger 500 m över havet.
Färgen är halmgul med lite gyllene stråk mot glaskanten.
Det doftar av kryddor och mineraler, men också av citrus, gräs, melon och lite tropisk frukt.
Smaken är torr och mycket frisk och domineras av örterna, den tropiska frukten och en blommighet (jasmin). Den pigga och friska syran är citrusinspirerad. Eftersmaken är medellång och i den kan vi spåra lite nötter. Fast fortfarande är det de läckra örterna och mineralerna som utgör stommen
Ett enkelt och okomplicerat vin, men ack så gott.
Betyg 3+
Inköpt för 75 kr DKK på Cibi e Vini
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar