fredag 19 maj 2017

Vårlängtan och Brunellis Valpolicella Superiore från 2013

Den här veckan inleddes med gråtrist väder. Lätt duggregn. Vi vill ha vårvärme!!
Fruktträden blommar dock väldigt fint. Detta skrevs i tisdags. Igår blev jag bönhörd. Riktig sommarvärme anlände.

Ingen CL-fotboll den här veckan, så vi avvaktar med amarone. Vi väljer något annat från Valpolicella.
Till kvällens charktallrik valde vi ett ganska lättsamt Valpolicella Superiore från vår favoritproducent.  Brunelli.



Druvorna är Corvina (65%), Rondinella (25%) och Corvinone (10%). Druvorna pressas färska dvs ingen torkning. Vinifieringen varar 8-10 dagar. Hela tiden med skalkontakt. Vinet får ligga i ca ett år på 50 hl fat av slavonsk ek.
Ett förvånansvärt slankt vin med stor friskhet.
I såväl doft som smak är det en förträfflig körsbärsjuice som framträder. Lite örter kan också noteras. Medellång eftersmak och med ett läckert småbitter avslut som får oss att tänka på krossade körsbärskärnor. Lite mörk choklad liksom en finstämd kryddighet kan vi också bocka av.

Ett enkelt och okomplicerat vin. Rättframt på något vis. Ändå fasligt gott!
Kanske inget för den fina middagen eller den maffiga grillade köttbiten, men till vardagsmaten, diverse pastarätter eller sommarsalladen är det ett strålande komplement.
Vi betalade 8 euro på plats.

Betyg 4-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar