Vi drack, i maj, årets första rosévin, som du kan läsa om här.
Hustrun hade för ett par veckor sedan med sig ett rosévin inköpt på flygplatsen i Marseille.
Solen började på söndagen att värma upp oss och då blev det läge att testa ett nytt rosévin.
Chateau de Pibarnon Rosé, 2009.
Vinet kommer från Bandol. Ett område någon mil öster om Marseille utefter Medelhavskusten.
Vinet är gjort på 50% Mourvèdre och 50% Cinsault.
Ett ganska enkelt och billigt vin men ändå med lite spännande smaker.
Finare Viner har besökt slottet och om detta kan du läsa här
Färgen är en blekt laxrosa variant.
Doften är aromatisk. Blodgrape tycker vi oss känna igen, sedan kan vi inte ena oss om det är honung eller saffran, men där finns en trevlig ton som vi inte riktigt kommer på vad det är.
Smaken är fylld av blodgrape, persika och aprikos med lite kryddighet. Och så är det den där doften som även finns smakmässigt. Jag vill hävda att det är en honungston utan att den är söt. Hustrun tycker mer saffran eller lite åt Retsina hållet och när hon säger Retsina så är det en positiv kommentar.
Vi åt lammfärsbiffar med rostade paprikor. Vinet passsade utmärkt till detta. Det här rosévinet är ett utmärkt matvin och inte fullt lika bra pratvin, men av vin blir man väl alltid lite pratig i dess bästa bemärkelse.
Betyg 3-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar