Hustrun och jag tillsammans med våra barn (26 resp 23 år gamla) åt en underbar middag igår kväll på en av Göteborgs förnämsta krogar - Sjömagasinet.
Leif Mannerström drev krogen under många år och skapade epitetet "Sjömagasinet". Våren 2011 tog Ulf Wagner över och driver Sjömagasinet vidare under parollen "Ingenting har förändrats, allt är nytt".
Det var dags för vårt första besök sedan Ulf Wagner tog över. Tillfället var valt med tanke på att sommaren står inför dörren och att familjen kommer att vara splittrad, då dottern ska på en tvåmånaders resa till Indien.
Ett intervjuarbete för att kunna få färdig sin Mastersuppsats ( visst är det en stolt fader som skriver dessa rader).
Vi valde en färdig komponerad meny "Trägårdhs val" som du kan läsa om här.
Ett val som vi i efterhand kan konstatera att detta passade oss väldigt bra - mitt i prick.
Underbara smaker, färger, uppläggning, service mm. Vi förstår hyllningarna och för detta betalar man 595 kr per person. Detta måste anses som ett prisfynd.
Inspirerad av debatten hos Winepunk höll jag lite koll på priserna.
Vi började med en flaska Bruno Paillard, Première Cuvée, Rosé. Pris 1 074 kr. I BS kostar den 425 kr.
Cirka 2.5 gånger priset eller ett påslag på 650 kr. Allt är ju relativt och detta kändes rätt så OK.
Inte alls som när jag vid ett tillfälle i vintras drack ett 80-kronorsvin för 425 kr. Tittar man enbart på påslaget kan jag tycka att 650 kr för att öppna en flaska vin är häftigt.
Hur övriga prisrelationer ser ut har jag inte analyserat, men för den hågade kommer det en länk till Sjömagasinets vinlista här.
Hur var vinet då??
Doften var frisk och pigg. Vi kände hallon och mineraltoner.
Smaken var läskande med inslag av hallon, smultron, lite gröna äpplen (syrligheten) en viss citruston och fina mineraler på slutet.
De båda förräterna avnjöts till detta vin. Kanske inte den perfekta kombinationen men ändå helt OK.
Betyg 4.
Till den stekta Kungsflundran blev det en Monthelie Pinot Noir från firman Pierre Morey. Årgången var 2005. Det här vinet finns inte i några Systembolagslistor. Vi betalade 145 kr glaset.
Doften var mycket stor. Fylld av örtighet och en viss pepprighet men vi kände också hallon- och körsbärstoner.
Smaken var inte lika markerad. Hallon och körsbären fanns där. Örterna och pepparn går igen, men doften lovade mer. Hyggligt lång eftersmak. Tanninerna är är där men tämligen avrundade och allt balanseras av en trevlig liten syra.
Betyg 3+
Sammanfattning: Maten är sagolik speciellt för oss fisk- och skaldjursälskare. Där blir betyget 5.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar