onsdag 18 juli 2012

Borgomarcellise 2010, Valpolicella, Marion

Vi fortsätter vår provning av viner från Marion. Turen är nu kommen till deras enklaste Valpolicella.


Vinet är gjort på 60% Corvina grossa, 20% Rondinella, 10% Corvina gentile och 10% Croatina.
De skördades i skiftet september/oktober och pressades omedelbart. En del har vilat upp till 12 månader på små fat av slovensk ek, medan den andra delen har legat på rostfria ståltankar.
Strax innan buteljering har de båda delarna blandats.

I doften hittar vi mogna körsbär, lite toner av nötter och skogssvamp.
I munnen får vi ett vin där smaken av röda friska körsbär dominerar. Den pigga syran drar iväg åt röda vinbär. Eftersmaken är inte direkt kort, men definitivt inte lång. Vi noterar lite örter och mandelbeskvier som samsas på ett trevligt sätt med de pigga syrorna från körsbären. En liten svag ton av vanilj når oss i slutet.

Det här är ett enkelt vin, som därför passar bra till enkla pastarätter eller pizza. Vinet är fjärran från den tyngd du hittar i amarone och i en del ripassoviner. Lättdrucket. Lite svalkande. Faktiskt!!
Ett strålande bra sommarvin.
Inga fler analyser. Det här vinet ska drickas inte malas i analyser.

Betyg 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar