söndag 15 juli 2012

Teroldego 2008, Marion

Marion är en producent, som håller till i de östra delarna av Valpolicella. Vi besökte dom våren 2011. Vi blev väldigt förtjusta i deras amarone och deras superiore. Vi var lite reserverade till några av deras andra viner. Vi har nu bestämt oss för att ge dom en andra chans.

Marion Teroldego 2008, Veronese IGT.
Vi har ett vin gjort på druvan Teroldego till 100%. Detta är en druva vi inte smakat så ofta på. Det är därför lite extra spännande att ta oss an det här vinet.Druvorna är kloner från Foradori i Trentino.
En del av skörden har legat på torkning ca 30 dagar. Den andra delen har pressats en vecka efter skörd. Musten har sedan blandats och fått ligga ca 30 månader på små ekfat.

Färgen är väldigt mörk närmast mörkblåröd.
Doften känneteckans av mörka bär, men här finns också ett lite jordigare inslag. Vi känner också lite örter och en viss blommighet.


I munnen får vi ett vin som domineras av den mörka frukten (blåbär och björnbär), men här finns också lite söta mörka körsbär. Syran är frisk och lite påträngande. Eftersmaken är medellång och förutom frukten är örterna påtagliga, men här finns också lakrits, vanilj och choklad. En stor portion av fat ger sig också tillkänna.
Tanninerna är inte helt avslipade, men den lilla kantighet som finns stör inte så mycket.


Vi var ganska så ljumma till det här vinet, då vi provade det på gården i maj 2011. Vi har en något mer positiv inställning efter den här flaskan. Vinet når dock inte upp till de höjder som Marion har på sina Valpolicellaviner.

Vi betalade 25 euro vid privatimporten.

Betyg 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar