söndag 27 mars 2011

Rom del 3

Söndagmorgon. Vi börjar dagarna på samma sätt dvs barnen kommer till vårt hotell där vi äter en gemensam frukost. Idag är det Roms maraton så många gator har begränsad framkomlighet.
Vi har bestämt oss för att promenera via Petersplatsen och Giancolense parken till Trastevere. Vi kommer då upp på en höjd med en vidunderlig utsikt över Rom. Här finns också en ståtlig staty av Garibaldi.
Många familjer och unga par har också valt det här utflyktsmålet.
Trastevere är en trevlig stadsdel med många restauranter och gamla hus.Vi vandrar runt och bara njuter av atmosfären. Naturligtvis tittar vi in i kyrkan på torget " Santa Maria in Trastervere".
Lunch intar vi på en av de många små restauranterna. Namnet har försvunnit ur minnet men svamppastan var mycket god. Vår servitör hade näsan upp och var inte så rolig. Vi drack ett enkelt vin från Lazio:
Merlot 2008 från Casale del Giglio.
Vingården ligger ca 30 mil söder om Rom nära staden Latina.Vinet är gjort på 100% Merlot. Vinstockarna kom hit på 1930-talet. Ett ganska lättdrucket vin, inte särskilt mycket tanniner. Vinet har en liten bärig smak med ett örtigt inslag. Mjukt och snällt, men ger inga bestående intryck.
Betyg 2+

Eftermiddagen avsluta med glass. Enligt dottern är det här stället alldeles intill Peterskyrkan stans bästa glassställe. Vi kan bara instämma "Glassen är hur god som helst".

Kvällen avslutas på  "Gusto" en ristorante och wine bar i närheten av Piazza del Popolo. Det här är en restaurant i modern stil. Helt annorlunda än de familjerestauranter vi tidigare besökt. Maten smakar utmärkt, allt från grillad tonfisk till kyckling i vin. Vi avslutar med en ostbricka. 9 olika sorters ost kommer in.
Kvällens vin är
Nobile Di Montepulciano 2007 från Poliziano.
Åter ett vin från Toscana. Den här producenten ligger i de sydöstra delarna.Vinet är gjort på 85% Prugnolo Gentile och 15% Colorino, Canaiolo and Merlot .
Dofter av rödfrukt möter näsan, örter, kanel?. Smaken är fylld av härliga bärtoner, örter och en viss lakrits ton. Tanniner är det gott om men i god balans med frukten och syran. Passar utmärkt till maten och kan säkert lagras i flera år.
Betyg 4.

Dottern har blivit kraftigt förkyld och känner sig allmänt risig, så vi sätter barnen i taxi, medan vi själva promenerar hem i den nu något kallare Romkvällen.

För tredje dagen i rad visar stegräknaren på över 22 000 steg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar