Lördagkvällens måltid var lite grekinspirerad, men då vi inte har några grekiska rödviner hemma (borde åtgärdas) så plockade vi fram ett Bordeauxvin och en Ch9dP.
De funkade båda bra till lammfärsbiffarna och klyftpotatisen.
Båda vinerna fick två timmar på karaff innan vi började sörpla i oss dem.
Lafleur Laroze Grand Cru 2005.
Vinet kommer från Saint-Emillion Grand Cru och är gjort på 70% Merlot och 30% Cabernet Franc.
Detta är slottets andra vin.
Doften är inte stark men ändå tydlig. Vi känner en svag vinbärsdoft mer åt röda än svarta parad med hallon och läder.
I gommen träffar vi på mer vinbär fast nu mer svarta än röda, lite körsbär och hallon tycker vi oss känna. En liten jordighet finns med i bakgrunden. Tanninerna är ganska så avrundade och mjuka.
Vinet känns klart för att drickas nu, men klara säkert ett par år till.
Vi är inga Bordeauxfantaster.Vi köpte en låda med "Petits Chateaux" från Winefinder i vintras.
6 sorter ggr 2 flaskor. Detta var vin nr 3 och hittills bäst. Inget stort vin men ändå trevligt.
Betyg 3+.
Domaine La Barroche Chateuxneuf du Pape Signature 2007.
Återigen en flaska från den mycket hypade årgången 2007.
Vi drack en flaska av det här för ett år sedan och den fortsätter att leverera.
66% kommer från druvan Grenache och resten från Mourvèdre, Syrah och Cinsault.
Importören Bristly skriver om producenten här.
Doften är tilltalande och vi tycker oss känna en frukt- och bär-doft (definitivt hallon) och örter.
Smaken är kraftig och vi känner en söt och mörkfrukt, trevliga syror, lite peppar och en viss örtighet kanske lagerblad. Eftersmaken är lång och trevlig med en behaglig ton av lakrits. Tanniner finns det en del av, men de är väl integrerade med syran och frukten.
Vi gillar det här skarpt. Kanske borde det finnas ett plusstecken bakom betyget.
Betyg 4
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar