fredag 27 maj 2011

Palmer & Co

Så har då ytterligare ett år lagts till handlingarna. Onsdagen firades med att barnen kom ner till oss för att fira sin far. Båda barnen är förtjusta i champagne, så det blev att gå ner i källaren och hämta upp en flaska. Hustrun gjorde en japansk spenatsallad med pilgrimsmusslor och lite couscous. Riktigt läckert.
Dottern hade under sin tid i Rom inhandlat en anteckningsbok (i fickformat) för att föra anteckningar om viner, som dricks ute på vinbarer eller restauranger. ( Förmodligen har hon tyckt att det varit pinsamt att se sin far göra anteckningar på servetter, baksidan av kvitton etc). Boken är indelad i rött, vitt och champagner/spumanti med rubriker som namn, producent, tasting notes mm. Hon vet minsann vad fadern behöver!

Kvällens Champagne blev Palmer&Co Millesime 2000 Brut.
Palmer & Co är ett kooperativ och du som vill läsa lite mer på svenska om historien gör det här.
Millesime är en blandning av druvorna Pinot Noir, Chardonnay samt Pinot Meunier
Färgen: en helläckert knallgul färg med en ton av bärnsten.
Doft: Båda barnen utropar "vilken härlig äppledoft". Hustrun och jag kan bara instämma, men vi känner också doft av lite citrus med en brödig ton. Lite mineraler känns igen.
Smaken: Härliga, friska äppletoner med en brödig touch och på slutet blandat med citrus. Trevlig mousse. Mineraler med en ton av krita och även lite tropisk frukt på slutet tycks vi ana. Syran är i bra balans med frukten. Eftersmaken är tämligen lång.
Vinet känns fullt utvecklat och är nog inne i ett perfekt drickfönster.
Barnen och hustrun tycker att det är supergott. Själv saknar jag en viss elegans, men visst är det njutbart.
På Systembolaget är det 2005:an som säljs till 269 kr. Man får mycket champagne för dom pengarna.

Betyg 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar