torsdag 28 juli 2011

Casal di Serra

Idag återvände sommaren till västkusten. Det betyder sol och temp över 20 grader. Hustrun och jag ger oss ut på en långtur med cyklarna. Vi tar oss upp till Skårs Gård, dit har vi ca 18 km. Intar en brunch. Helt OK, men egentligen inget som riktigt sticker ut. Möjligen en sillvariant med senap och pepparrot. Sedan tillbaks hem och den vägen är drygt 20 km. Vi känner oss väldigt duktiga.
Lite skypande på em med dottern i Indien.
Det blir en lätt vegatarisk kvällsmåltid. Vi fräser en trombette(squash variant) med gul lök, vitlök, tomater och lite vitt vin.Till förrätt åt vi två små kronärtsskockor som vi fått från en av våra grannar.
Vi tar ett enkelt vitt vin till detta.

Casal di Serra 2007.
Detta är en Verdicchio dei Castelli di Jesi. Producenten är Umani Ronchi. Den lilla familjeägda vingården  är belägen i Osimo Scalo söder om Ancona vid Adriatiska havet.
Vi befinner oss alltså i Italien, närmare bestämt i regionen Marche.
Druvan är till 100% Verdicchio.
Färgen är ljusgul.
Doft : Vi känner en fruktig doft, mestadels tropiska frukter men även lite päron, örter och kanske aningens grapefrukt. Minsann på slutet dyker en mandelton upp.
Smak Vi känner en torr, ungdomlig, fruktig smak med inslag av päron, mango, örter och grapefrukt. En tydlig och behaglig syra. Lite rund och med tydliga nötinslag (mandel och hasselnötter).
På bolaget kostar vinet 79 kr. Nu är det årgång 2010 som säljs.

Betyg 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar