onsdag 20 juli 2011

Villa Monteleone Amarone 2005.

Söndagen bjöd inte på något trevligt väder. Vi fick höstkänslor i regnet och blåsten. På TV går bara gamla repriser. Vi tog fram en egen repris ur DVD-boxen med Molinfilmer. Vi valde den tatuerade änkan och vi plockade fram ett amaronevin ur källaren. Vi valde:

Villa Monteleone Amarone 2005.
Tre glas fick vinet i den italienska vinbibeln "Gambero Rosso" förra året. Efter många års slit fick VM äntligen sina tre glas. Vill du läsa mer om historien bakom VM så gör du det här.
Vi har varit där tre gånger och hela stället är som en oas eller ett litet paradis. Hustrun, som om tre år blir 60, vill fira sin födelsedag där. Vi drack årgång 2006 vid vårt besök i maj och 2005 skiljer sig inte så mycket från den.
Färgen den är klar rubinröd.
Doften för genast tankarna till solmogna körsbär och ganska så snart kommer en angenäm russinton fram. I bakgrunden lurar lite mörk choklad.
Smaken är stor av mogna, söta körsbär. Lite russintoner finns där hela tiden. Choklad och lite sirliga örter gör sig påminda. Tanninerna finns där lite svagt och är helt mjuka och lena. Ett vin med kraft och elegans.
Betyg 4+.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar