söndag 30 september 2012

Bryssel del 3

Vi ägnade eftermiddagen på fredagen åt lite sightseeing. Vi besökte bl a EU-parlamentet.
På kvällen hade vi bokat bord på Cowfish.

Vi började med ett glas champagne medan vi studerade menyn. Vi valde alla tre en Lux Carpaccio dvs en Carpaccio med insprängd Foie Gras. Gör gott!!
Jag valde en stek på Bison, dottern en Kängurufilé och hustrun en Burger på tonfisk till huvudrätt. Vi drack till detta ett vin från Graves (Bourdeaux)..

2008 Clos Floridène.
Producent är Denis & Florence Dubourdieu. Vi befinner oss några mil söder om staden Bordeaux i distriktet Graves. Den här vingården ligger i Pujols sur Ciron, nära Barsac.
Du hittar mer om producenten på deras hemsida.
Vinet är gjort på 70% Cabernet Sauvignon och 30% Merlot. Vinet får ligga tolv månader på ekfat, varav en tredjedel nya.


Färgen är lite ljusare än vad de Bordeauxviner har , som vi vanligtvis dricker.
Doften har tydliga svartavinbärs toner, ett uns rökighet, lite örter och en svag ton av förmultnande löv. Smaken går i en liknande stil. De svartavinbären känns tydligt, men kompletteras med lite toner av plommon och smultron. Vi känner också en svag ton av mint. Eftersmaken är medellång och här noterar vi en del örter och en svag sötlakrits pastill. Tanniner finns det en del. Dom är lite fint sandkorniga, inte helt avrundade och ger därmed vinet lite karaktär. Ett ganska enkelt bordeauxvin. Helt OK till maten, men lämnar inga bestående minnen.

Betyg 3


I beställningssortimentet finns årgång 2006 för ett pris av 118 kr. Vi väljer att stå över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar