måndag 1 oktober 2012

Bryssel del 4

Dottern kommer till vårt hotell på lördagsmorgonen och så börjar vi dagen med att äta en gemensam frukost.
Vi beger oss sedan till René Magritte museumet. Huset där museet ligger var den surrealistiska målaren René Magrittes hem och ateljé i nästan 24 år. På andra våningen finns en permanent utställning med över 400 dokument, som ger en beskrivning av målarens intressanta resa genom livet.

Vi promenerar genom  centrum till den motsatta delen av Bryssel centrum. Det är lunchdags och vi har bestämt oss för att hitta något ställe att äta musslor på. Dottern leder oss till ett enkelt men ack så trevligt och personligt ställe.
 
Underbart gott!
 
Vi valde en muscadet att sällskapa med musslorna.
 
2011 Domaine Du Landreau Village
Muscadet de Sèvre-et-Maine produceras nära staden Nantes, vid floden Loires mynning.
Druvan är Melon de bourgogne (muscadet).
 
Ursäkta bildkvaliteten på vinflaskan!
 
Vi nås av dofter som till en början påminner oss om havet: lite saltstängt tång, snäckskal och en del mineraler eller snarare daggig grusgång men ganska omgående kompletteras detta av aromer från äpplen(gröna), citrus(lime), päron och gräs.
I munnen känner vi en ungdomlighet parad med pigg och frisk syra. Det finns en lätthet samtidigt som smakerna är tydliga och karaktärsfulla. Vi känner citrus i form av limefrukt, en hel del mineraler och toner av gräs. Här finns också en kompott på gröna äpplen och päron.
Ett enkelt och vardagligt vin. Väldigt gott och passar bra till våra musslor.
Vi har inte drucket så många viner på druvan muscadet, men detta gav definitivt mersmak. Vi tar gärna emot tips på bra muscadetviner.

Betyg 4- 

1 kommentar: