tisdag 4 september 2012

2010 Sauvignon Blanc, Block 3, Saint Clair

En bloggpost som blivit liggande är denna.
Vi käkade lite skaldjur för några veckor sedan. Vi öppnade då en flaska Sauvignon Blanc från Nya Zeeland. Vi drack en flaska för ett halvt år sedan och vad vi tyckte då kan du läsa här.

2010 Sauvignon Blanc, Block 3, Saint Clair
Det här vinet kommer från Marlborough’s Lower Wairau area, öster om Blenheim. Vi befinner oss längst norrut på sydön i Marlborough.


Doften är stark. Här är det fläder som gäller i första hand. En del nässlor och gott om krusbär hittar vi också. I bakgrunden finns lite exotiska frukter och citrus.
Smaken är kraftig, nästan så att vi tycker att det blir för mycket på en gång. Fläder, nässlor, krusbär och rabarber fullkomligt bombaderar gommen. Syran är frisk och hjälper till att balansera smakerna.
Efterhand lugnar vinet ner sig och fram sticker exotiska frukter, citrus, örter och mineraler. En ganska så lång eftersmak, där vi i svansen hittar lite snäckskal och trevliga örter.
Ett personligt vin, som sticker ut med sina kraftiga smaker. Hos oss går det hem. Vi kanske inte är lika översvallande som i vintras, men gott är det.
Vi betalade 129 kr på SB, när vi köpte det. Det är mycket vin för pengarna.

Betyg 4-


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar