torsdag 15 december 2011

Chateauneuf-du- Pape, Signature, 2008, Domaine La Barroche

Vi fortsätter vår minivertikal av Signature. Årgång 2007 provade vi den gångna helgen och vad vi skrev hittar du här. Turen har nu kommit till årgång 2008.

Chateauneuf-du-Pape, Signature 2008 Domaine La Barroche.
Enligt SB:s hemsida finns det 7 flaskor kvar i Malmö. Det anges där att druvblandningen är Grenache, Syrah och Cinsault, men inte proportionerna. Gabriel om du läser det här kan du väl i kommentarstråden ange druvmixen i 2007,2008,2009

Vinet har en mörkröd färg med lite blålila ut mot glaskanten.
Vi luktar på vinet och möts av en omedelbar krydd- och örtdoft, som är förgylld med björnbär och vildhallon. Här finns också lite lakrits och köttsaft.
Vi tar en klunk och finner att även i smaken står örter och kryddor i centrum. Frukten har intagit en lite försiktigare position, men visst tusan finns dom där: björnbären, hallonen och plommonen. Eftersmaken är lång och där tränger sig den varma frukten fram. Vips slår en härlig lakritston till. Lite mörk choklad kan vi också ana oss till och på slutet lite, lite fat. Syran håller upp vinet på ett riktigt bra sätt under alla tre dagar som vi låter oss smakas. Tanninerna är lite mer fyrkantiga i 08:an än i 07:an.
Precis som i 07:an känner vi inte alls av alkoholen.

Den flaskan vi har kvar kommer vi att spara ett par år. Vi tror att här finns lite mer att hämta.
Årgång 2007 har en mer utpräglad fruktighet med en viss sötma, medan årgång 2008 domineras av örter och kryddor och en stark lakritston i eftersmaken. Vi gillar skarpt båda två årgångarna.
2007 är en årgång som höjts till skyarna. Årgång 2009 har det också skrivits mycket positivt om. 2008 har vi inte hört så mycket om.
Till helgen ska vi ge oss på 2009.

Betyg 4+


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar