onsdag 20 november 2013

Fredag och lördag i Bryssel och Brygge


Vi hade bestämt tid för lunch med dottern på fredagen. Precis som förra året blev det lunch på den italienska krogen Il Pasticcio..
Här serveras det fantastiska pastarätter. Vi valde en tallrik med tre olika varianter. Tortelinin med tryffel är helt sagolik.
Vi kan verkligen rekommendera detta ställe, men boka bord eller kom i god tid. Det brukar bli fullt åtminstone på lunchen.
I lunchpriset ingick ett glas rossato som välkomstdryck. Inget märkvärdigt, men riktigt hyggligt i smaken med aptitretande blodgrapeskaraktär.
Vinlistan är inte så omfattande, men här fanns ändock viner från hela Italien. Vi valde ett vin på druvan Aglianico.
Gott om mörk frukt, lite läder och jord. Här finns en hel del kryddor. Bra syra. Väldigt mjuka tanniner. Lite mer brukar tanninerna bita. Ett OK vin, men inte mer.

På fredagskvällen blev det en pizza och iväg till en sportbar för att se fotbollsmatchen Sverige-Portugal.
Vi drack en Bardolino 2011 till pizzan. Den här är gjord på druvorna Corvina, Rondinella samt Molinara. Samma druvor som vi har i Valpolicella. Vi befinner oss ju också någon mil öster om Gardasjön precis väster om  Valpolicella Classico området.
Ett lätt och fruktigt vin med tydliga körsbär, lite skogshallon, och en del örter. Enkelt, slankt och friskt. Ett bra pizza vin.

På lördag förmiddag tar vi tåget till Brygge. En mysig stad med kanaler och gamla fina stenhus. Vi hade turen att det pågick två utställningar. En av Picasso och en av Salvador Dali. Båda mycket sevärda, även om Picasso har en speciell del av Vintankarhjärtat.

Det blev lunch i Brygge.
Moules marinières känns som ett obligatorium här.
Naturligtvis riktigt gott!


Till musslorna dricker vi så klart en Muscadet Sèvre et Maine.
Friskt och med en dominans av gröna äpplen och lite rökiga mineraler. Visst lite citrus och småtrevliga örter finns här också.
Inte så mycket att analysera egentligen. Rent, snyggt och friskt. Och den perfekta matchningen till musslorna.På kvällen är vi åter i Bryssel. Det blir nu besök på
L´Ancienne Poissonnerie. En restaurang med italiensk influerad mat.


Vi startar med ett glas Prosecco. Frisk, torr och lite lättsam. Fin syra med goda toner av lime och gröna äpplen
Vi väljer en Carpaccio på tonfisk och pilgrimsmussla till förrätt. Gudomligt gott!
Till detta dricker vi ett glas vitt vin på druvan Vermentino från Puglia.
Friskt med goda smaker av citrus och finlemmade örter. Lite väl enkelt. Till denna suveräna förrätt kunde vi gott tänkt oss något lite mer elegant.Vi väljer att äta kött som huvudrätt. Vi väljer tre olika varianter:
- Tagliata di Angus, rucola e parmigiano 
- Scaloppine porcini e tartufo 
- Filetto di agnello in crosta di nocciole su vellutata di parmigiano 

Fantastiska rätter alla tre. Vi dricker till detta en ung Chianti Classico. Lite stramt med en hel del körsbär, lite mörka bär, örter, och pinjeträ. Ett helt OK vin utan att glänsa.

Vårt slutomdöme om restaurangen blir att här serveras fantastisk mat, men med en vinlista som är begränsad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar