fredag 1 november 2013

A Vita Rosso

I somras hade hustrun vid ett Köpenhamnsbesök besökt Cibi e Vini , där jag hade en kartong viner som skulle hämtas upp. Bland dessa hade Fabio plockat ner två viner från Kalabrien. Ett av dom, A Vita F36p27, drack vi omgående. Vad vi tyckte kan du läsa här. Nu är det dags för den andra flaskan.

2009 A Vita Rosso
Lite om producenten hittar du på länken till Billigt Vin.

Det här vinet är gjort på druvorna Gaglioppo(70%) och Magliocco (30%).
Det doftar ordentligt av körsbär. Lite kryddor känner vi också.
Doften är verkligen tilltalande och den får det att så sakteliga börja vattnas i gommen. Precis som det ska vara.
Smaken är slank med en viss stramhet och samtidigt väldigt drickvänlig. Vi känner körsbär av en liten syrligare karaktär. Gott om örter och mineraler. Inte helt olikt vin som vuxit på Etnas sluttningar. En väldigt pigg, frisk och fräsch syra. Upppigande, men samtidigt inte ett dugg ansträngande.Ganska gott om tanniner, som uppför sig på ett belevat sätt. Jag menar dom finns där, gör vinet lite stramt och matvänligt, men inte störande eller alltför påträngande. Hyggligt lång eftersmak, där frukten och kryddorna fortsätter att skänka upplevelser.

Ja vi gillar verkligen det här vinet, på samma sätt som vi gillar F36p27. Nu skall vi till Köpenhamn om några veckor och då fyller vi på vårt lager av vin från Kalabrien

Betyg 4

Vi köpte vinet för 119 DKK. Ibland får man mycket vin för pengarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar