måndag 26 juni 2017

2015 Brachetto, Galliano

Larmet hade gått att oväder skulle dra in över Västkusten på midsommaraftonen. Prognoserna stämde tämligen bra, men först runt kl 15 började regndropparna falla över norra Halland. Vi hann således inta sill och färskpotatis med tillbehör utomhus. Jordgubbarna fick förtäras inomhus.

Vi dricker med glädje ett glas Brachetto till våra jordgubbar. I vårt tycke det vin som passar allra bäst till just jordgubbar. Att alkoholhalten är låga 6% gör inte saken sämre.
Jag har inte lyckats hitta så mycket info om producenten, så den som vet lite mer får gärna höra av sig. Druvan är den lite okända Brachetto, som också fått ge namn åt vinet.

Doften är frisk med tydliga jordgubbar som främsta signum, men även en del smultron och hallon liksom ett tydligt inslag av våt grusgång.

I munnen är det friskt med en liten fin sötma och med en någon spritsig ton. Friskt och törstsläckande är bara förnamnet. Här dricker vi gärna stora klunkar. De röda bären från doften återkommer i smaken. Ett kalkalktigt inslag noteras.

Betyg 4-
Den här flaskan är köpt i Danmark av Carlo Merolli för 95 DKK.

j
u


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar