fredag 13 april 2012

Champagne RH Coutier

På påskadagen när det blev dags för lunch tog vi fram lite rester. Räkor och kräftstjärtar från Långfredagen. Lite löjrom från Påskaftonen. Till en sådan lunch måste ju något anständigt drickas. Vi tog fram en halv flaska champagne.


R.H. Coutier Grand Cru
Det här är en halvflaska köpt via Franska Bolaget för 135 kr. Vi provade en flaska i somras och hade tänkt ta nästa ett år senare. Nu blev det trekvarts år istället. Det är inget vi ångrar, för den här var mer tillgänglig.
Vi har en blandning av 75% Pinot Noir och 25% Chardonnay framför oss. Producenten håller till i Ambonnay, La Montagne de Reims.
I glaset skimrar en ljusgul färg emot oss.
Det doftar av gula äpplen, gula plommon som är uppfräschade med lite gul citrusfrukt. Det finns också ett stänk av den på sommaren daggvåta grusgången.
En frisk och fräsch champis som smakar citrus och röd/gula äpplen. Där finns en svag ton ton av tropisk frukt som lyfter bubblet lite extra. Lägg därtill en liten mineralaktig ton och vi har en trevlig, god och okomplicerad vardagschampagne. Eftersmaken är medellång och vi känner inget av den lite bittra ton som störde oss i somras.
Betyg 4-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar