lördag 26 juli 2014

Bruno Paillard Première Cuvée

Under veckan som gått har vi haft besök av vår goda vän M från Stockholm. Det blev ett sedvanligt besök på Gunnebo Slott, där Claes Malmberg m fl underhöll oss.  Det blev lite skratt och ett par timmars trevlig underhållning. På kvällen då vi kom hem plockade vi fram lite räkor och en trevlig champagne.
Vi drack en flaska för dryga året sedan med degorgeringsdatum oktober 2009.
Druvmixen är den samma d v s 33 % Chardonnay, 45% Pinot Noir och 22% Meunier. Den här flaskan har däremot degorgeringsdatum september 2012.
Vi har en champagne som känns nästan lite ungdomlig.
Det är en försiktig nästan blygsam doft som letar sig fram till vår nos. Vi tycker oss känna lite friska toner av citrus, en del röda äpplen och aningens mandelskorpa. På slutet känner vi den där bekanta doften av snäckskal. Doften av snäckskal har vi en särskild relation till, då den ger oss associationer till vår barndoms somrar. Vi släpade många varianter av snäckor från stranden till vår sommarstuga, där snäckorn blev fantasidjur i våra lekar.

En torr och frisk champagne, som känns mycket ung. Visst en del smaker är utvecklade eller snarare under utveckling, vilket betyder att vi tror att den här är bara i början av sin glansperiod.
I munnen återkommer citrusen, men nu känns det mer som blodapelsin. Ordentligt med syra som vi förknippar med syrliga röda äpplen. En lätt brödig touch. Eftersmaken är hyggligt lång med lite mineraler och citrusen har nu inslag av blodgrape.
Den här champagnen är som jag skrev tidigare mycket god redan nu, men jag är övertygad om att den kommer att utvecklas väl de närmaste åren. Det får bli en flaska om året.

Vi betalade 345 kr då vi köpte den förra året på "Bolaget". Finns i Beställningssortimentet och kostar lika mycket idag.

Betyg 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar