måndag 30 juli 2012

Beach Boys och lite turkiskt.

Vilken galen musikhelg det varit. The Boss två dagar i rad på Ullevi med sammanlagt över 130 000 besökare. Vi på Vintankar var där endast på fredagen (se gårdagens inlägg).
Beach Boys framträdde i Trädgårdsföreningen på söndagskvällen. Brodern och jag var där med våra respektive. Vi trogna Beach Boys fans fick vårt lystmätne. Allt från Surfin Safari till ett smakprov från vårens album. Tonvikten låg på gamla godingar. Dom firar ju 50-års jubileum med den här turnén. Två av den ursprungliga brödratrion har lämnat jordelivet. Brian Wilson har livet gått hårt åt med. Naturligtvis har de övriga inte samma röster som de en gång hade, men allt kändes väldigt äkta.
Jag vet inte vad recensenterna tyckte, men vi fick vad vi ville ha: Nostalgi och Minnen.

Vi startade kvällen med lite mat på den turkiska restaurang Taras på Södra Vägen. Vi valde "Kockens val av 12 olika kalla förrätter", som vi delade på fyra samt "Kockens val av fyra varma förrätter". Den senare åt vi som huvudrätt. Maten smakade riktigt bra och priserna är mycket rimliga. Vi kan rekommendera ett besök.
Vi drack till detta ett turkiskt vin. Vi kan inte påminna oss när vi senast drack något turkiskt.

2010 Yakut
Producent är Kavaklidere. De är Turkiets första och äldsta privata vinproducent. Dom håller till i de östra delarna av området Anatolia och med huvudkontor i Ankara. Vi är bra nära vinets vagga.


Vinet är gjort på druvorna Carignan, Bogazkere och Ökuzgözu. Samtliga druvor köps in från olika odlare och där priset bestäms av det statliga monopolet "Tekel". Vinet genomgår malolaktisk jäsning, men ingen fatlagring. I doften känner vi en del rödfrukt såsom ljusa körsbär och hallon. Här finns också ett par varv med svartpepparkvarnen. Smaken är fylld av de röda bären i en ganska så lätt och ungdomlig stil. Lite örter och svartpeppar hottar till smakintrycken. Här finns en hel del tanniner, som inte är helt avrundade. Vinet får därmed  en bra karaktär. Vi gillar det här vinet och är glatt överraskade.
Vinet finns på Systembolaget i beställningssortimentet för 99 kr. Vi betalade 299 på restaurangen dvs ett pålägg på 200 kr. Vi uppskattar denna prisfilosofi. På fina gatan, Avenyn, är det vanligt med pålägg runt 400 kr.

Betyg 3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar