söndag 26 augusti 2012

Champagne Pierre Peters, Cuvée de Réserve

Förra lördagen var det dags för vårt årliga "Byalag". Det sjätte i ordningen. Byalag låter lite anspråksfullt, men så är inte fallet. Det är helt enkelt en grannfest, där vi sju grannfamiljer träffas under lite trevliga omständigheter. Det hela har sitt ursprung i att för sex/sju år sedan hade ett par fastigheter bytt ägare och vi, de gamla grannarna, ville skapa lite gemenskap med de nyinflyttade.

Vi hade en liten förfest med R och C. Vi bjöd på lite bubbel och några tapenades.

Champagne Pierre Peters, Cuvée de Réserve
Detta är en Blanc de Blanc dvs den är gjord på enbart druvan Chardonnay.
Den här champisen kommer från Le Mesnil-sur-Oger – även kallat ”Champagnebyarnas by” belägen i hjärtat av Champagne-regionen. Den är en blandning av ett flertal olika årgångar och från vingårdar uteslutande i Grand Cru-lägen.

Vi möts omedelbart av en lite blommig doft, men det finns ockå ett stort mått av frukt bland blommorna. Vi hittar citrus och mogna äpplen. En svag slinga av nybakat bröd hittar vägen upp till våra luktorgan.
Vi smakar. Inte alls så tokigt, för att inte säga görgott. Vi får en torr och frisk smak i gommen. Gula äpplen, citrus och lite svaga pärontoner. I bakgrunden finns ett härligt brödigt inslag. I svansen kommer nötter, nougat och en del mineraler fram. Perfekt som en starter.
Köpt på SB för 279 kr.

Betyg 4.

2 kommentarer:

  1. Det där tycker jag är en av Bolagets mest underskattade lagringschampagner. Jag väntar fortfarande på att de Cuvée de Réserve som jag köpte för snart tio år sedan skall blomma ut, men då kan det bli riktigt bra, för en i sammanhanget modest peng.

    SvaraRadera
  2. Gött att höra av dig. Din blogg är saknad.
    Jag har två PP Cuvée de Réserve kvar, så då gör jag et test att sparar dessa ett par år.

    SvaraRadera