torsdag 22 november 2012

Hemma hos- en liten krog på Haga Nygata

Den gångna helgen avslutades med att vi träffade vår vänner R och O inne i Göteborg på söndagskvällen. Åtskilliga av de små krogarna runt Järntorget var stängda, så det blev "Hemma hos". En kvartersrestaurang på Haga Nygata. Vi valde några smårätter
- Lätt gravad älgfilé med rödbets- och Wasabi chutney
- Hemmagjord bakad pastej med rostad lök och knaperstekt bacon
- Viltkalops med potatis
- Västerbottenpaj med en lök och kantarell inläggning

Snittpriset för dessa var ca 70 kr och samtliga var mycket goda. Min favorit var den gravade älgfilén, som var något enastående.

Vi beställde två flaskor vin och två glas per person, så vi fick möjlighet till en liten jämförelse.
Utbudet av vin är inte så stort ( sex sorter rött, sju sorter vitt) och kanske inte så spännande saker. En liten blandning av Italien, Australien, Chile, Sydafrika och USA.
Dom ska ha kred för att alla viner kan köpas glasvis samt att pålägget på Systembolagspriserna ligger på mellan 200 kr - 250 kr.

Vi valde ett vin från Toscana och en ripasso från Valpolicella.

 
 
Ursäkta den dåliga bildkvaliteten.


2010 Pater Sangiovese
Producent är Frescobaldi. Druvan är Sangiovese till 100 %.
En försiktig doft av körsbär och lite kryddor. Vi kan ana oss till lite lakrits och plommon.
Smaken domineras av röda körsbär, hallon och lite björnbär. Den friska syran sätter vi på pluskontot. Lite snälla tanniner gör att vinet blir lättillgängligt samtidigt som det funkar till maten. Medellång eftersmak, där det dyker upp lite örter, vanilj och en del fat.
Ett enkelt vin, men helt OK.
Betyg 3-2010 Torre del Felasco Ripasso Superiore.
Producent är kooperativet Cantina Valpantena.
Druvmixen är Corvina 70% och Rondinella 30%


Färgen är mörk med blåröda nyanser.
Doften är ganska utvecklad och hyggligt stor. En typisk ripassodoft, där de mörka körsbären dominerar. Här finns också lite torkad frukt och en liten örtighet.
Smaken går i samma stil. Gott om mörka körsbär som kompletteras av björnbär och blåbär. Eftersmaken är rätt så lång och där dyker det upp lite torkad frukt med en viss sötma. Det finns också ett litet inslag av mörk choklad och nötter. Tanniner finns det i en len och inställsam stil. Syra finns det tillräckligt för att vinet inte skall bli mesigt.

Betyg 3


Vi avslutade med kaffe och dessert. Vi valde något som kallades "Tre små till Kaffet". Vi fick då tre chokladvarianter. För oss gottegrisar var det en perfekt avslutning.

I en skön och avslappnad miljö fick vi en mycket god måltid. Välkomponerat, smaker som matchade varandra och rimliga priser.
Det enda jag skulle önska mig är en mer spännande vinlista.

Vi lämnar en rekommendation!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar