söndag 4 augusti 2013

Slussens Pensionat

De senaste tio åren har Vintankar gjort en utflykt till Slussens Pensionat. En ljuvlig pärla på Orust. Vi tar ett musikpaket, vilket innebär övernattning med frukost, en trerätters middag samt musikunderhållning. Ofta tillsammans med goda vänner, men i år var det endast Vintankar med hustru.
Orust visade upp sig från sin allra bästa sida. Klarblå himmel 26-27 grader i luften över 20 i vattnet. Väl framme hällde vi upp två glas champagne och åt lite jordgubbar.

Delamotte
En mycket enkel champagne med en druvblandning på
chardonnay 50%, pinot noir 30% och pinot meunier 20%.
Doften är frisk och citrusen är tydlig med ett litet inslag av gröna äpplen. En svag nyans av nybakat bröd finns med.
Smaken är torr och frisk. Lime och gula äpplen dominerar smaken. Här finns lite mineraler och nötter. Eftersmaken är medellång med en liten bitterhet som för tankarna till grapefrukt.
Helt godkänd standard champagne, men också utan något som riktigt triggar igång oss.

Betyg 3+
Utsikt från vårt fönsterbord

Vi åt Slussens egna Salsiccia på bakad fläsksida och med en grönsaksragu. I stort kommer alla ingredienser från lokalaodlare på Orust. Gott var det. Vi drack en Pinot Noir från Monterey i Californien.
Det doftar av röda bär och en hel del kryddor.
Smaken domineras av de röda bären (hallon och jordgubbar). Inslaget av örter och kryddor är påtagligt. Lite blåa plommon, choklad och så en viss blommighet. Inte alls så tokigt utan att för den skull få oss att göra vågen.
Betyg 3+Jens Lekman

En artist som Vintankar inte har riktigt koll på, men oj vad bra det här va!!Morgonen därpå tog vi oss de tjugo stegen ner till bryggan och började dagen med ett dopp.
Nu var vi redo för en Slussenfrukost. Inte allt, men väldigt mycket kommer från lokala odlare på Orust.

Du som inte varit här försök planera in ett besök. Du kommer inte att ångra dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar