lördag 10 augusti 2013

Vaxblekargården i Eksjö

Just nu släpar jag med några inlägg. Vi börjar beta av dom.
För ett par veckor sedan ställde vi kosan mot Eksjö. Vi bokade in oss på Vaxblekargården. Ett litet hotell i den gamla delen  den så kallade "Trästan".  En av hustruns bröder har en son som är trummis i ett jazzband.
Vi ser från vänster Johan Kull, Alfred Götesson, Göran "Lundis" Lundberg och Alexandra Ravald. Alexandra är den som står för sången. Riktigt bra musiker och underbara låtar. I vintras släpptes albumet "Time to learn" med mycket av Alexandras egna material. Kolla detta.

Vi åt en hamburgertallrik av medelmåttig klass. Valet av vin var lätt. Det fanns endast ett rött att välja på.

2012 Intis
Detta är ett vin från området San Juan i Argentina. Producenten heter Finca Las Moras. San Juan är ett distrikt som gränsar till Chile.Vinet är gjort på druvorna Merlot och Malbec med ungefär lika delar.

Vi känner doften av svarta vinbär, men även en hel del röda bär. Här finns lite rostade fat och toner av vanilj. Ingen stor doft.
Smaken är hyggligt mjuk med väldigt beskedliga tanniner. Här finns en liten blandning av mörka och röda bär spetsade med lite vanilj. OK lite örter och blommor också. Snällt och tillrättalagt. Smakar inte dåligt på något vis, men väldigt inställsamt och utan egen charm. Njaa detta är inte riktigt vår stil.

Betyg 2+

Glud Vin i Danmark säljer det för 69 DKK.
Vi kommer inte att köpa några flaskor.

Detta hade förutsättningar att bli en kanonkväll. En varm och ljummen sommarkväll. Härlig musik och utstrålning från ett ungdomligt jazzband, som spelar egna låtar som försätter en i en meditativ sinnesnärvaro.
Nu blev det inte så. Den ungdomliga publiken satt och småsnackade mest hela tiden. Ett ganska trist vin gjorde inte saken bättre. Behållningen den här kvällen var utan tvekan Alexandra och hennes musicerande vänner.

Boendet på Vaxblekargården var helt OK. Vi betalade 1 295 kr för ett dubbelrum inkl frukost. Frukosten får med beröm godkänt.

Det blev även ett besök hos min svärmor 86 år gammal. En utflykt till Brostorps Gård. Här görs det bl a ostkaka. Den är inte i klass med svärmors, men nästan. Har du smakat Brostorps ostkaka, då duger inga andra "köpeostkakor".
vv
Vi hade med oss en flaska av Vivianis allra enklaste klass. Den här gillar vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar