söndag 11 augusti 2013

Cibi e Vini. Lite påfyllning.

Hustrun meddelade förra helgen att hon och några väninnor skulle göra en dagsresa med bil till Köpenhamn. E, som skulle köra, har en bil med stort lastutrymme, så jag frågade lite försiktigt om dom kunde köra förbi
Cibi e Vini och hämta upp några intressanta viner. Det gick visst för sig.

 Det blev att skicka ett mail till Fabio och be honom göra i ordning en liten försändelse. Det blev ett par kartonger vin och en flaska olivolja. Cascina Tavijns sortiment föll sig naturligt att fylla på med, liksom den nya årgången av Occhipintis Frappato samt kooperativet Valdibellas två viner samt lite annat som såg spännande ut. Fabio fick uppdraget att stoppa dit två flaskor som han tyckte att jag borde prova. Det blev två flaskor från Kalabrien. Jag kan inte påminna mig att jag druckit något vin från den regionen tidigare, så det ska bli spännande.

Den här har jag gått och längtat efter. Jag drack min första flaska Grignolino i början av juni och det blev förälskelse från första klunken. Jag skrev om den upplevelsen här.
2011 Grignolino d´Asti, Cascina Tavijn.
Det är alltid lite förrädiskt att bygga upp en minnesbild med stora förväntningar. Nästan alltid smulas den sönder. Detta blev inte fallet igår när vi korkade upp den här flaskan. Tusan så gott. Vilken läcker färg, vilken röd frukt, vilka örter och mineraler. Underbart till våra fyllda zucchinis med lammfärs. Alldeles strålande på egen hand lite senare på kvällen. 95 DKK. Här kan vi tala om fynd!!!
Det är också ofattbart att ingen svensk importör erbjuder detta i beställningssortimentet.

Betyg 4+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar