Dagens inlägg precis som gårdagens handlar om rött vin från Priorat.
Producent är Clos del Portal. Verksamheten drog man igång 2001. All odling sker enligt organisk/biologiska metoder och med inslag från biodynamiska tankegångar.
Vinet är gjort på Grenache 60% (fem olika kloner), Carignan 30% och Syrah 10%. Det har fått vila upp sig i ca ett år på fat av fransk ek.
Det doftar av en ljuvlig bärkompott där såväl röda som mörka bär ingår. Jag känner också en hel del örter, som en sommarvind från medelhavet.
I gommen är det de solvarma bären som dominerar med björnbär, körsbär och blåa plommon i centrum. Inslaget av örter är påtagligt. Tanniner som biter lite försiktigt gör vinet matvänligt. Eftersmaken är längre än medel och där får frukten sällskap med lakrits, mineraler och lite lätta toner från fatlagringen.
Vi gillar det här vinet och visst finns här inslag som påminner om välgjorda viner från Chateauneuf-du-Pape
Betyg 4
Vi har köpt vinet genom en privatimport för ca 19 euro, därtill har vi betalat knappt 20 kr i svensk alkoholskatt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar