torsdag 14 mars 2013

Champagne Laurent-Perrier

Söndagens middag bestod av en fiskgratäng på bergtungafiléer och färska räkor. Vi hade till detta pressad potatis. Vi förgyllde måltiden med att plocka upp en halvflaska champagne.

Laurent-Perrier Brut.
Producent är Laurent-Perrier.Det drivs av två systrar och är fortfarande familjeägt.Det är beläget i byn Tours-sur-Marne öster om Epernay. Firman grundades 1812 och således tillverkat champagne i dryga 200 år. Huset producerar ca 7,5 miljoner flaskor per år (Castellane ca 3,5 miljoner) och är det största enskilda familjevarumärket i Champagne. L-P äger även Salon, Delamotte, Castellane och J-P Lemoine.


Den här champagnen är gjord på druvorna: 45% chardonnay, 40% pinot noir och 15% pinot meunier.

En försiktig lite sirlig doft av gula äpplen, citrus och nybakat bröd snirklar sig upp till våra doftorgan.
I munnen får vi ett friskt vin. Inte så särdeles komplext, men ändå tydliga smaker av gula äpplen, citrus, allt i en brödig inramning. Eftersmaken kanske är lite kort, dock dyker här upp en del trevliga mineraler och vit persika.Det här är ingen märkvärdig champagne utan mer en hygglig vardagschampagne. Lättdrucken, torr och frisk.
Passar bra som aperitif, men också till mat där du vill låta matens smaker spela huvudrollen.

Champagne på halvflaska är en mycket användbar storlek, dels som nu senast när vi bara ville ha något bubbel till söndagsmaten och dels till någon förrätt på fredag/lördag när det egentligen är rödvin vi är sugna på.
Den här halvflaskan var inhandlad för 189 kr på SB.

Betyg 3+
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar