fredag 5 juli 2013

Kinaresa.

Helt dött på bloggen i fjorton dagar. Det betyder att Vintankar varit ute och rest. Hustrun, båda barnen samt de goda vännerna M och C och deras dotter K (adopterad från Kina) har varit ute på det stora Kina äventyret. Vi började med fem dagar i Beijing. Vi flög sedan söderut till Guilin, där vi tog en flodbåt till Yangshou (tre dagar). Resan avslutades med fyra dagar i Shanghai.
Ulf på bloggen Red Scream and Riesling har gjort en helt annan resa till Kina. Jag rekommenderar läsning med start här.
Huvudet är proppat med intryck, där allt inte fallit på plats. Det mest imponerande intrycket är nog ändå "Kinesiska Muren".
Vi var inställda på två veckor utan vin, men i Beijing gick vi en kväll förbi det här stället.
Vi var naturligtvis tvungna att göra ett snabbt besök för att se vad som de hade att erbjuda.
Vi valde vinet till vänster. en Cabernet Sauvignon- blandning som kostade 98 rmb. Knappt drickbart, men vårt första kinesiska vin.Den som så önskade kunde välja detta, men vi avstod.

Vi delade på en flaska rött sista kvällen på hotellrummet, innan vi gick ner för att inta resans sista måltid. Lite mer drickbart, men inget man ansträngde sig för att ta med sig hem.


Mycket Kinamat blev det så klart. Bland de bättre måltiderna åt vi på en litet hak på en bakgata till hotellet.
220 rmb för sju personer inkl fyra öl och två Cola.
Ölen ja. Ljus lager. Enkel, okomplicerad, lättdrucken och törstsläckande. Mer än så begär man inte dagar då tempen pendlar mellan 30 och 38 grader. Alkoholstyrkan varierade mellan 3,6 och 4,2 dvs gammalt hederligt mellanöl.
På "Bolaget" finns det tre kinesiska öl och inget annat.
Nedan följer ett litet bildgalleri:

Den här intogs på Kinesiska Muren, efter en timmes vandring. Den satt som en smäck!
2 kommentarer:

 1. Kul! Kina är verkligen ett fascinerande land med mycket att se och mycket att uppleva. Hoppas ni hade det fint! Och ja, vinmässigt så finns det fortfarande att göra en hel del... Ha det gott! /Ulf

  SvaraRadera
 2. Ulf!
  Intrycken har så smått börjat sätta sig. Visst är det ett oerhört fascinerande land. Trafikkaoset i Beijing med milslånga köer. Det är klart att dom kommer att finna en lösning på avgasproblemet. Elmoppar fanns ju en masse.
  Människorna som drev de små krogar vi besökte på egen hand fascinerar. Vänligheten, uppskattningen av lite dricks, deras fantastiska kokkonst mm har också gjort ett oerhört intryck.
  Vi hade en fantastisk naturupplevelse med vår båtfärd från Guilin till Yangshou, med "sockertoppsberg" som kantade resan.
  Ha en skön sommar!
  J-C

  SvaraRadera