tisdag 23 juli 2013

Dags för lite Prosecco

Återigen en varm och solig dag. På kvällen har vi några vänner på besök. Vi har en Prosecco ikylen.
Vi köpte den i våras hos Cibi e Vini.
Du som vill veta mer om Prosecco rekommenderas att läsa Bloggen Billigt Vin. Ingvar har i fyra blogginlägg, med start här, lämnat en utförlig redogörelse för vad Prosecco är mm

Valdobbiadene Prosecco DOCG, Le Carline
Du som vill veta mer om producenten Le Carline kan klicka här.
All odling sker efter organisk/biologiska metoder och är certifierade enligt ICEA. Verksamheten finns i huvudsak runt byn/staden Pramaggiore några mil nordost om Venedig.

Vinet är nästan helt utan färg. Det är först när vi sticker dit näsan som vi förstår att det inte är kolsyrat vatten.
Doften är ytterst diskret, men vi hittar antydningar till gul/gröna äpplen, blommor och mineraler.Smaken däremot är väldigt tydlig. Torr utan att vara knastertorr. En trevlig och bra syra gör att vinet känns mycket uppfriskande och med fräsande bubblor. Precis vad vi vill ha den här ljumma sommarkvällen. Vi känner gul/gröna äpplen, aningens citrus, men det som attraherar oss är de läckra tonerna av mineraler. Här är det karaktär och smak och inga mesigheter som gäller. Eftersmaken domineras av en frisk lite bitter grapefrukt och så mineraler.
Vi betalade vill jag minnas strax under hundralappen och det är minsann värt varenda krona.
Visst kan man säga att detta är ett enkelt törstsläckande vin, men det är det med en god karaktär och med mycket personlighet och charm.

Betyg 3+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar