onsdag 24 september 2014

Exit Provence 2014: Pastis, champagne och marknad i Saint Remy

Vi hade inte riktigt flyt med väder, transporter, sjukdomar och lite annat under vår vecka i Provence, men trots detta kan vi ändå summera veckan som avkopplande och att batterierna är laddade inför hösten och vintern.
En och annan Pastis blev det på em efter cyklingen
Vår sista natt tillbringade vi på ett litet hotel intill flygplatsen. Vännen S fyllde 62. I en minilivsbutik hittade vi skumpa för 22 euro. Klart vi testade.
 Champagne Brut, Veuve Pelletier&Fils

Den här är gjord på Pinot Noir 62%, Pinot Meunier 28% och Chardonnay 10%.
En enkel variant, men ändå riktigt trevlig.
I doften hittar vi äpplen, citrus och en lätt brödig ton.
Smaken är torr och frisk. De gröna äpplena och citrusen är det som vi omedelbart noterar. Vi kan också känna lite persika och en viss mineralitet.
Kanske något kort i eftersmaken.
Vi hade en fin cykeltur på onsdagen till ed mycket trevliga staden Saint-Remy-de-Provence. Det var marknadsdag, så vi kedjade fast våra cyklar i några stolpar vid det stora torget. Vandrade in i gränderna där vi möttes av diverse läckerheter, som vi kunde testa.
24 timmar innan vårt plan skulle lyfta (lördag morgon) nåddes vi av beskedet att den flighten var inställd p g a pilotstrejk. Vi blev inbokade på en flight dagen därpå dvs på söndagsmorgonen. Tidigt på lördagsmorgonen fick vi besked att även den var inställd. Ute på flygplatsen (Vitrolles) lyckades vi förmå en representant från Air France att boka oss på en flight med Luft Hansa på lördagskvällen.
Vi fick en fantastisk eftermiddag i det gamla hamnområdet.


Planet med Luft Hansa från Marseille var försenat och när vi kom till Frankfurt kunde planet inte gå ner pga kraftigt åskväder. När planet väl landade, så missade vi sista flyget till Göteborg. Inbokad på en ny flight söndagmorgon. Några timmars sömn på ett hotell. 05.45 åter på Frankfurts flygplats och 07.45 gick planet mot Gbg. Puh!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar