Uppstigning kl 04.15 för att ta sig upp till Landvetter. Mellanlandning i Bryssel, där dottern ansluter. Ett par timmars väntan på planet till Bilbao. Sista etappen till San Sebastian görs med buss och den turen tar drygt en timma resa. Sammantaget runt elva timmars resande. Vad gör väl det då vi möts av ett strålande väder. Soligt, 26 grader i luften och en mild bris.
Den stora matupplevelsen vi fick på Arzak på hustruns födelsedag kommer som ett eget blogginlägg om ett par dagar.
I Vintankarhemmet dricks det inte så mycket Cava. En gång i tiden var det annorlunda, men så fick vi smak på champagne och då var det kört för Cavas del. På våra resor försöker vi i möjligaste mån att hålla oss till vad landet vi besöker har att erbjuda, därför blev det under våra dagar i San Sebastian och Bilbao en del Cava. Det smakade faktiskt riktigt bra. Ja, bättre än våra förväntningar. Den kända miljöfaktorn kan vara en orsak. På många av barerna och uteserveringarna var det Cava från den stora producenten Codorniu. Du som vill veta mer om producenten hittar detta på importören Bibendums hemsida.
Här följer ett bildpotpurri.
Gjord på druvorna xarel-lo, macabeu och parellada. Resans första Cava. Frisk, torr och god! |
Chardonnay utgör ca 70% och resterande del är de vanliga cavadruvorna xarel-lo, macabeu och parellada. En torrare variant av flaggskeppet "Brut" med bra friskhet av citrus och gröna äpplen i centrum |
Ett glas kostade oss allt emellan 3 och 6 euros. I livsmedelsbutikerna fick man langa fram runt 10 euros för en flaska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar