måndag 3 september 2018

2017 Craggy Range Sauvignon Blanc Te Muna Road.

Månadens vin i augusti på forumet finewines.se var Craggy Range Te Muna Sauvignon Blanc 2017.
Ni som följer bloggen vet att jag ganska ofta deltar i dessa vinprovningar.
Det kostar inget att vara medlem på forumet. Det är bara att registrera sig och ta del av diverse nördiga vinmänniskors tankar och åsikter om vin. Just projektet "Låt oss dela en pava över nätet" tycker jag är lite extra kul. Någon av medlemmarna väljer månadens vin. De som har lust deltar genom att köpa en flaska och sedan förmedla sina tankar.


Druvorna till detta vin kommer från vingården Te Muna Road, som ligger i Martinborugh, på Nordöns sydligaste del. Te Muna Road omfattar 90 ha och planterades 1989.
Vinet har jäst på ståltankar och äldre barriquer. Det har legat fem månader på äldre barriquer innan det tappats på flaska.

En tämligen stor och aromatisk doft kan vi omgående notera. Väldigt karaktäristisk för både druva och ursprung. Massor av fläder, nässlor och krusbär samt lite mindre av, men ändå tydliga, gröna äpplen, svarta vinbärsblad och lite citrus.
I munnen känns det väldigt friskt. Torrt så klart utan att vara knastertorrt. Mycket från doften återkommer, men i lite andra proportioner. Här finns en fin citruston, gott om steniga mineraler, inslag av fläder, krusbär, gröna äpplen, nektariner, aningens kiwi och passionsfrukt. Syran är behaglig och ger vinet den där härliga friskheten. Eftersmaken är medellång.
Tänk det fanns en tid (5-6 år sedan), då detta var ett favoritvin. Idag intar jag en liten njuggare inställning. Det är inte vinet som förändrats, för det uppträder precis som jag minns det. Det är mina smakpreferenser som vandrat iväg åt andra håll.
Betyg 3+
Vinet finns på "Bolaget" för 159 kr, vilket måste anses som ett bra pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar